Translate

tiistai 14. huhtikuuta 2020

Salmen naapuri, Talo nro 33

Salmenkylässä on Salmen talo ja Osuuskauppa. Ne ovat molemmat ihan fyysisesti olemassa. Sitten siellä on Naapurin Isäntä, jolla on ihan maatalo navetoineen ja eläimineen. Se ei ole ilmiintynyt (onneksi), mutta olemassa siis on... Ja sitten on Naapuri. Se on talona nyt olemassa ja rakenteilla.

Naapurin talo on rakentunut vähän erilailla kuin Salmen aikanaan. Ajattelin, että teen sen välttäen kaikkia niitä kompastuksia ja möhläyksiä joita Salmen talossa tuli. Aloitinkin niin, että en naulanut taloa kasaan ensi töikseni, vaan lähdin tekemään siihen ensin pintoja. Sisäpintoja.

Huoneet halusin myös niin, että talosta ei tulisi Salmen kopio, vaan omansa.

Eteinen johon tullaan sijoittui talon takavasempaan. Ja sinne tietysti piti saada portaat yläkertaan. Ne pistivät vähän hanttiin, eivät olleet sattua yläpuolelle tekemääni aukkoon, vaan yhdessäkin vaiheessa yläkertaan kipuaja olisi päätynyt suoraan seinään. Purkua ja kasaamista, mutta sain ne sitten kuitenkin kohdilleen. Mielessä oli portaiden alapuolinen tila, Mikä ja miksi se tila pitää siellä olla ja näkyvissä, en tiedä, mutta tila nyt siis on.


Eteisestä ovi vie keittiöön. (ovenkahvat ovat vielä tekemättä)


Keittiö sijoittui eteen vasemmalle. Sain siihen hiukan suuremman tilan kuin Salmella takatilassa ollessa.  Ikkuna tulee etulevyyn ja vasemmalle jää mukavasti pitkä seinä johon sitten saa keittiökalusteen.


Keittiöstä pääsee kamariin,


Se on jossain vaiheessa avattu takakamarin kanssa samaksi tilaksi. Perälle tulee makuusoppi ja eteen sitten huone televisiolla, Se täällä varmaan on...  jokin kumma varmuus siitäkin.


Samassa vaiheessa, kun tilaa on laajennettu, on asennettu kokolattiamatot. Vihoviimeiset pölynkerääjät, huomasin jo nyt!
Katot olen myös tehnyt, enkä vain maalannut kuten Salmella.


Takaseinää ei vielä ole kiinnitetty. Kun sisällä on pinnat ja pielet kaikki valmiina, maltan sen kiinnittää tällä kertaa vasta sitten.
Tähän eteiseen tulee ulko-ovi ja jonkinlainen veranta. Vähän jo mielessä on niistäkin kuvaa.


Tämän talon kohdalla materiaalit, värimaailmat ja muuten sisustus tuli ihan kuin itsestään. Salmen talon kanssa oli haastavaa, kun en tiennyt kuka taloon tulee asumaan, niin oli todella vaikeata päättää sisustusta. Nyt ei, enkä ymmärrä lainkaan miksi, koska tämänkään kohdalla en tiedä kuka talossa asuu. Sen saa jälleen Taru päättää :). Mutta talo itsessään haluaa tulla tällaiseksi ja se on erilaista kuin viimeksi.

Tähän on tulossa keittiön kaapistot. Nekin ovat kertoneet millaiseksi tulevat (jos selviän niiden tekemisestä ).


Sitten on yläkerta joka on aivan tekemättä. Ulkopinnat miettimättä.
Ja paljon yksityiskohtia. Huonekalut ja esineistö. Aivan tuhottoman paljon on tätä kokoa tullut hommattua kaikkea esineistöäkin, mutta kun ne on hankittu Salmelle, ne on Salmen, ei niitä voi tänne tuoda...
Voi että, monta mukavaa hetkeä vielä tämän kanssa tullaan viettämään. Ja kunhan tänne joku muuttaa, saa lähteä ottamaan selvää talon ja asukkaansa tarinasta!


2 kommenttia:

  1. Kiva projekti sulla! Mistä olet tehnyt keittiön katon pinnoituksen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, kiitos, mukava on projekti. Kattojen laatat ovat tapettimallikirjasta, semmoista vähän paksumpaa ja eläväpintaista tapettia.

      Poista