Translate

perjantai 20. joulukuuta 2013

Joulutervehdyksiä

Joulu on Salmelle kovin rakasta aikaa ja Salme haluaa viettää sitä mahdollisimman pitkään.
Salme on leipomisten lisäksi tehnyt kukkaistutuksia; isoksi kasvanut joulukaktus on jakamista vaille. Perimätiedon mukaan  se on aikanaan Kauppakylän pappilassa kukkinut joulukaktus ja sitä on aina jaettu ja istutettu uudelleen ja kulkenut sukupolvelta toiselle. Alku on pappilassa isoisoäiti Fionan hankkima.
Ja on jälleen tultu siihen hetkeen jolloin se tulee jakaa. Salme istuttaa siitä alkuja joissa jo näkyykin nuppuja - se on ollut aina kovin hyvä kukkimaan - ja niitä Salme lähettää joulutervehdyksenä ystävilleen.


Salme on myös saanut ihania tervehdyksiä - ja jo jokin aika sitten sai Tiinalta särkyä varten särkypulveria. Nyt se onkin ollut tarpeen, Salmella on ollut viisaudenhampaan kanssa harmia.
 Salmelta kiitos ja jouluinen tervehdys (Krist)Tiinalle.
 

Salme sai myös kuusenvalot Jaanalta ja nyt on kuusimetsällä käyty. Salme virittelee valoja ja se onkin aina jännittävin hetki, kun valojen pitäisi syttyä....


Kyllä, palavat ne. Kiitos ja tervehdys Jaanalle.
Kuusen alla Kaisalta kuusen matto ja seinällä Salmea ilahduttanut joutervehdys Kaisalta.
Kiitos, se lämmittää Salmen mieltä.

Sitten Salme sai salaperäiseltä Tontulta postia. Samainen Tonttu kuuluu kulkeneen muuallakin ja ilahduttaneen.

Salme ei malttanut olla avaamatta ja sieltä löytyi ihana käsipeili
 
 
 
 
Ja se oli vielä nimikoitu kääntöpuolelta. Tämän Tontun Salme kyllä haluaisi selvittää, mutta siihen asti - Salme lähettää oikien lämpimät Joulun toivotukset ja kiitoksen Tontulle!
 

Jaa-a Iita-Maikille sinne omaan taloon lämmin halaus, ja kiitokset tervehdyksestä - aatoksin olen joulussasi.

Joulunaika saa Salmen aina hiukan haikealle mielelle, kun ei ole enää perhettä sitä jakamassa, mutta samalla Salme aina huomaan miten pajon hänellä on ystäviä ja miten onnekas ja  rikas hän oikeastaan on.
Salme lähettää suuren sylillisen lämpimiä ajatuksia ja joulun toivotuksia kaikille.
 

8 kommenttia:

 1. Hieno joulukaktus ja hotapulveri tuo mieleen oman isoäidin.

  VastaaPoista
 2. Niin kaunis, herkkää ihanaa...uuh <3 Tuo tunnelma niin kutsuu...kunpa tuohon kiikkuun pääsis istumaan ja vaan naatiskella... <3

  VastaaPoista
 3. Pikku-Onni Toivottaa Kummi-Tädille Hyvää Joulua, ( posti tuli jo eilen mutta Onni saa vielä odotella aattoon.) KIITOS!

  VastaaPoista
 4. Aijai <3 ihana tunnelma Salamella tuolla pirtissä <3 Komia on kuusi. Oikein ihanaa joulun aikaa Salamelle <3 ja tietty Anne sinulle myös <3

  VastaaPoista
 5. Onkos se minun saama kaktus myös noita jaettuja kaktuksia, näyttää niin samalta? Hienoa, jos on niin arvokasta perua!
  (Kris) Tiina-tonttu niitä särkylääkkeitä lähetteli. Jotenkin tuli etiäinen, että Salme tarvitsee kunnon särkylääkettä. Toivottavasti hammassärky talttuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kyllä se on samaa jaettu joulukaktusta :) - ja nyt on blogi korjattu - arvasin, että jotain sekoitin. Kiitos ihan kamalasti, Salme on viime päivinä niitä Hota pulvereita tarvinnut :D

   Poista
 6. Salme on ihana - ja niin aito tunnelma. Hyvää Joulua!

  VastaaPoista
 7. Hyväa joulua Anne ja Salme!
  t,piikko

  VastaaPoista