Translate

maanantai 4. huhtikuuta 2016

Kevättä pihassa, kevättä rinnassa


Kevätaurinko hellii, se on sulattanut kaikki lumet pihamaalta jo aikoja sitten, kutitellut vähän sieltä ja täältä ja saanut ruohonalut viehertämään. Salme nauttii keväästä erityisen kovasti. Ei meinaa keretä sisällä mitään tekemään, kun pitää joka päivä kiertää piha ja käydä ihmettelemässä taas uusia asioita joita aurinko on saanut heräteltyä. Ja joka vuosi niitä tervehtää yhtä ilosena.


Muutama venytys ja pyörähdys rapulla aamukahvin jälkeen - Salme siristää silmiään ja suuntaa kanalalle...


Possukin on lempipuuhassaan tonkimassa lehtikompostia, ei voi vastustaa sen kutsuvaa tuoksua. Sieltä löytyy jos jonkin moista maukasta makupalaa...


Salmen kanalan alla on rottapari pitänyt talvea. Melko mukavaa talvenpitoa, lämpöä riitti ja Salmen kanoille tuomia jyviä. Nyt päivien lämmettyä tekivät tutkimusmatkoja jo rohkeasti pihalle vähän muuallekin.


Salme äkkää rottaparin... no mutta!... onpas komea pari - pariskuntakos vallan... ettei vaan nyt kohta ole koko pihamaa täynnään rottalapsia ja koloja... pitääkös sitä lähteä Osuuskaupalle rotanmyrkkyä hakemaan... Voi, voi, se myrkky kun saattaa sitten päätyä ihan viattomille... mitäs tässä nyt, vanhanaikaisesti pitää visiin viritellä rotanloukkuja, nakkeja - ja niin, nyt kyllä pitäisi saada hyvä rottakissi!


Rotat viuhahtivat takaisin kanalan alle ja Salme jatkaa ajatuksissaan sen toiselle puolen...


Katsopas vaan, sieltä jo raparperit punaisena pilkottavat - onkin pihan lämpimin kohta - ja kas, pari varttakin on kohta ensimmäisen piiraan pituiset...
Ai että tämä kevät on sitten ihanaa aikaa! - Tässä kohta alkaakin semmoiset kylvöt että!

1 kommentti: