Translate

sunnuntai 10. huhtikuuta 2016

"Puinen" viikonvaihdeViikonlopun auringonpaisteen ja pihatöiden välissä oli hiukan "puisempaa" viihdettä.
Kaikki mahdolliset rimat ja listat kaivettiin esiin ja niitä sovittelemaan ja katkomaan,
Osuukaupan ulkolaudoitusta, ovea ja ikkunaa...


Salmenkylän Osuuskaupalla on käynyt suuri onnettomuus; jotkin naapurikylän hampit - niin, siitä olivat kaikki varmoja - olivat murtautuneet kauppaan. Sen kerran, kun kauppiaspari oli lähtenyt yläkerran asunnostaan kylään;
Naapurin Isännällä oli 50-vuotis päivät ja niissä menikin hieman myöhempään. Osuuskauppias oli kova laulumies ja sitä samaa oli Naapurin Isäntä. Kun paikalla oli myös Arvo, oli mies-triio intoutunuträväkkään menoon. Rallien hiljennyttyä ballaadeihin ja huipennuttua Karjalan kunnaisiin, oli aurinkokin jo näyttäytymässä taivaanrannalla ja sen myötä naisväki ohjasi herrat kotimatkalle.
Osuukaupalle päästyään kauppiaspari totesi oven retkottavan auki ja kaupan olevan järkyttävässä kunnossa! Kaikki ole revitty ja sotkettu ja keskelle kauppahuonetta oli sytytetty nuotioki! Siinä oli yritetty paistaa makkaraa, oli palomestari kertonut. Onneksi nuotio oli sammunut itselleen, ettei koko talo ollut palanut, mutta muun vahingon lisäksi savu oli ennättänyt pilata koko talon. Suuri osa omaisuutta oli saatu kantaa Naapurin isännän auton lavalle ja kipata kylän laidalla olevalle kaatopaikalle.
Siinä oli itketty monet itkut. Syyllisiäkään ei saatu kiinni, mutta jostain muualta ne oli pakko olla, ei oman kylän väki tämmöistä tehnyt, siitä kaikki olivat yhtä mieltä. Olutta, tupakkaa ja makkaraa oli mukaan lähtenyt ainakin ja pihamaalta bensiiniä, niin että jollain autolla oli paikalle tultu ja paikalta lähdetty. Renkaanjälkiäkin oli pihamaalta ja nurmikolta löytynyt. Helskutin hampit!

Mutta nyt oli kunnostustyöt täydessä käynnissä!


Salme on lähtenyt katsomaan mitä Osuuskaupalle kuuluu...


... ei näy ketään, ei... Mutta oli se vaan kaamea yö, muistaa Salme, siinä ei sitten nukkunut kukaan enää sinä aamuna, eikä moneen aikaan... Onneksi saadaan uusi kauppa,..  


Kauppiaspari pitää majaa rakennustyön ajan Naapurin Isännän hoivissa, siellä kun oli tilaa...


Huhuu... onkos täällä ketään  - jaa-a, radio jäänyt soittelemaan...


... No, pitää käydä naapurissa kuulemassa miten siellä Osuuskauppias ja rouva jakselee...
ja tarvitaankos apua...

(radion on Minnan Minien Minnan käsialaa - kiitos Minna)

4 kommenttia:

 1. Vai puinen! :D Tarina ainakin on ihanan notkea ja letkeä. Luulen, ja toivon, että osuuskaupalla tullaan kuulemaan vielä monia kylän juoru... tarkoitan uutisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihih Tuntuu, että nurkillä kuhistaan jo ja tärkeät uutiset kulkevat vaikka ei oo kauppa valmis. :)

   Poista
 2. Hyvin alkaa niin tarina kuin talokin :)

  VastaaPoista
 3. Pitkästä aikaa ehdin vähän minäkin lueskella blogeja ja kylläpä tulin taas hyvälle tuulelle näistä sinun tarinoistasi. Vaikka ei tuo osuuskaupan murto nyt pitäisi mitään hauskaa olla, eikä olekaan, mutta niin vain siellä itkujen jälkeen on väki noussut ja uusi osuuskauppakin näyttää tulevan vauhdilla... hienoa taas päästä tätäkin seuraamaan! Kaikkea hyvää sinne Salmenkylään <3

  VastaaPoista