Translate

maanantai 27. syyskuuta 2021

Sunnuntai ajelulla

 

Kauniit ja lämpimät syyspäivät jatkuivat jatkumistaan. Kylän vanhat ja suuret vaahterat muuttuivat punaisen ja oranssin eri sävyihin ja saarnit vierellä sävyttyivät hennon vihertävän keltaiseen. 

Haravat olivat siirtyneet liiteristä talon kulmalle ja  pikku hiljaa lehdet löysivät paikkansa kukkapenkkien suojana ja loput lehtikompostiin mullaksi ja uudeksi ravinteeksi muuttumaan.

Mutta tänään sai pihapuuhat jäädä, oli  Arvo päätäänyt ja patistanut Salmea heti aamukahvin jälkeen evään tekoon.  Kun Salme oli tehnyt voileivät, keittänyt kananmunat ja kahvin termokseen, ohjasi Arvo Salmen ulo, istutti autoon ja sitten oli lähdetty.  Arvo Trabanttinsa ratin takana ja Salme vierellä, eväskori tukevasti takapenkillä.

Arvo kuljetti auton kylän läpi maantielle, ja siitä matka jatkui. Arvo oli salaperäinen, katsahti välillä Salmeen, mutta ei sanonut mitään. 
Salme istui vierellä, ei kysynyt - ja katsoi nauttien vaihtuvista maisemista. Olipa tosiaan kaunista, jos jonkilaista väriloistoa. Jossain näkyi hanhia kerääntyneen pellolle, ja toisaalla oli isännät traktoreinen, aurat perässä. Niin kääntyi kaunista tuoretta multaa kynnös toisensa jälkeen esiin. Ihan kuin pelto olisi pessyt kasvonsa kesän kasvukauden jälkeen, sänki kääntyi hitaasti juosten piiloon. 

Olipa tiekin hyvässä kunnossa, havahtui Salme, ei ollut paljoa kuoppia, tai töyssyjä... 
Ja sitten alkoi tulla taloja vastaan... kylä...keskusta...

 Arvo hidasti, kurvasi mäkeä alas, ja parkkeerasi pieneen satamaan ja rantaan.


No niin... nyt ollaan perillä... mitäs sanot!


Katsopas Salme mitkä maisemat... eikös vaan...Vedäpäs ilmaa, oikein keuhkon täydeltä - huomaatkos miten se merikin tuoksuu...


Otetaankos kori ja mennään tuonne rantaan.. Vai olisikos tämä laituri parempi tässä...
vai miten...


Salme hymyili... 


Mennään vaan, rannalle, - Kyllähän se kahvi jo maistuu...
...ja miten lämpimästi se vielä paistaa aurinkokin...


Kuule Arvo, kyllä tämä auto oli hyvä ostos
- myöntää Salme 
ja nostaa eväskorin takapenkiltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti