Translate

maanantai 4. helmikuuta 2013

Tapettia ja rimaa

Kun on vauhti päällä, silloin pitää tehdä.
Ei kuitenkaan kannattaisi viikon kuumeen  jälkeen ensimäisen työpäivän päätteeksi...
Tapetti oli laitettu, kun huomasin, että ei - osahan seinästä on yläkertaa. Eihän sinne sama tapetti tule.
Ei muuta kuin kostea tapetti irti, poikki ja uudelleen kiinni. Vielä lähti. Ihme!
Väliseinään tulikin osa eteistä, osa keittiö tapettia ja nurkka tulevaa muuria. Kyllä, kyllä siihen se puuhella tulee. Ei auta, vaikka ajattelin, että tämä olisi tehty jo pelkällä kaasu-, tai sähköhellalla.

 
 Sillä aikaa kun tapetit kuivuu, onkin hyvä katkoa riman päitä ja soivittaa niitä talon päätyyn.
Kahvitikkuja. Niitäkin pahalaisia on eri levyisiä ja osa tosi mutkalla. Samallahan niitä sitten tuli liimattuakin."Aivan väärän levyisiä - liian leveitä" - sanoo mies. "Ja aivan liian harvassa. Ja hyvänen aika, mitä nämä yläkerran rimat on? Rimaa, vai lautaa?, eihän hyvä ihminen rimoja voi vaakaan laittaa, sinnehän menee vettä ja mätänee. Laudotus voi olla näin päin, ei rimotus." Kun yritän väittää, että olen nähnyt juuri tuollaisia, ei mies usko ei. Väittää minun nähneen omiani. No, tämä ainakin on omaa ja rimotus justiin niin kuin parhaammalta silmään näyttää, eikä mätäne.
No, katsotaan, voi olla, että viikolla napsin ne irti. Ainakin välirima on reunasta reunaan ja vuorilauta menisi sen yli.... Ja joku on liimannut toiselle puolen seitsemän rimaa ja toiselle kuusi.... Eikä se ihan kokonaan kyllä tyydytä silmääkään... Että tällaista täällä tänään...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti